Destia/Tirri

Suomen suurin vesivoimalaitos sijaitsee Vuoksessa Imatralla. Historialliseen patoympäristöön kuuluu yli kilometri betonirakenteista patoa, jota Destia Oy on peruskorjannut viime vuosina. Destian työpäällikkö Jari Tirri korostaa betonin kuntokartoituksen tärkeyttä korjausprojektissa.

Imatrankosken padon peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä. Pääurakoitsija Destia hankkii betonitutkimuksen ja -mittauksen palveluita pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan Contesta Oy:ltä.

”Aina kun betonia lähdetään korjaamaan, tarvitaan lähtöselvitys, eli tieto siitä, missä kunnossa korjattavat rakenteet ovat. On suunnittelun ja korjauksen perusedellytys, että tiedetään, mitä ruvetaan korjaamaan ja miksi”, Tirri mainitsee.

Laaja osaaminen betonintestauksessa

”Destia ja Contesta ovat tehneet jo pitkään betonitutkimukseen ja -testaukseen liittyvää yhteistyötä. Contesta tekee meille kaikki puristus- ja vetotestit sekä muut betoniin liittyvät testaukset”, Tirri kertoo.

Patoa korjatessa paljastuu erilaisia betonirakenteita, joita tutkitaan työn edetessä. Kokonaisuuteen kuuluu myös loppudokumentaatio betonin lujuusarvoista.

”Contesta tekee mittauksia, jotka kattavat koko rakentamisen kaaren”, Tirri toteaa.

 

Miten voimme auttaa?